De Nederlandse community

Het ontstaan van de Nederlandse AGOT LCG Community

Eigenlijk is deze community ontstaan zoals elke andere community. Het begint met een paar vrienden die het spel leuk vinden en veel samen spelen. Deze spelers komen andere spelers tegen en die spelers weer andere spelers. Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet wat dit alles een stuk makkelijker maakt.

Facebook LogoZo werden de eerste contacten gelegd via het forum van Card Game DB. Al snel werd er een Facebook pagina aangemaakt waarop we nieuws en toernooi informatie met elkaar konden delen. Niet veel later volgde de besloten Facebook groep en de eerste real-life kennismakingen. Er werden wat middagjes gepland en even later zelfs toernooien georganiseerd.

Daarna ging het allemaal heel snel. Deze website is opgezet en binnen no-time was het eerste Store Championship een feit.

Doelstellingen

Nederlanders enthousiast maken. Er zijn gegarandeerd meer mensen in Nederland die dit spel leuk vinden, maar die er nog nooit van hebben gehoord of die er niet aan willen beginnen omdat ze niet zeker weten of het wat is. We willen daarom content aanbieden om deze mensen enthousiast te maken voor de Game of Thrones LCG. 

Mensen bij elkaar brengen. Er zijn al niet bijzonder veel spelers in Nederland (of ze doen het allemaal stiekem) en het zou zonde zijn als deze spelers elkaar niet kunnen vinden. We hopen dat spelers via de community met elkaar in contact zullen komen. Dat kan bijvoorbeeld via de forums, de Facebook groep, of tijdens één van de toernooien.

Een nationaal toernooi. De eerste Store Championships zijn binnen een paar maanden gerealiseerd, veel sneller dan wij hadden gedacht. Maar we willen meer! We hopen in 2014 op het eerste regional binnen Nederland. Uiteindelijk willen we zelfs een national. Er moet nog een hoop gebeuren voordat Fantasty Flight Games daar toestemming voor zal verlenen. Maar met een beetje gelukkig kunnen we binnen een paar jaar een Dutch Champion kronen.

Helpen

Ken jij mensen die de Game of Thrones LCG spelen? Of ken je iemand waarvan je denkt dat dit wel iets voor hem of haar is? Stuur ze door naar deze site! Vergeet jezelf ook niet te registeren! Of je nu af en toe een potje speelt of zeer fanatiek Chapter Pack na Chapter Pack verslind, je bent van harte welkom!

Als je wilt schrijven voor deze website dan kan dat ook! Zet even een berichtje in het Algemene forum met je plannen. Dan kunnen wij je account opwaarderen zodat je ook op het blog kunt schrijven!

We zien je hopelijk snel terug! Op het forum, in de Facebook groep of op één van de toernooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.