Wat is er verkrijgbaar?

Omdat er nogal wat producten voor de Game of Thrones LCG beschikbaar zijn geven we je op deze pagina een overzicht van de drie belangrijkste: de Core Set, Deluxe Expansions en Chapters Packs.

Core Set

A Game of Thrones - Core Set

Normaal gesproken begin je met het aanschaffen van de Core Set. Hierin vind je vier decks van 52 kaarten. Het gaat om decks van House StarkHouse LannisterHouse Baratheon en House TargaryenDeze decks zijn vooral bedoeld om het spel te leren kennen. Je vind in ieder deck een aantal uiteenlopende kaarten waarmee je een goed beeld krijgt van het complete spel.

Je vind in de doos:

 • 4 decks van 52 kaarten,
 • de spelregels,
 • een speelbord (een mooie toevoeging, maar niet nodig om het spel te spelen),
 • 6 tiles met bijbehorende kaarten (lees de spelregels als je wilt weten wat deze doen),
 • 44 gold coins (van karton, dat wel),
 • 60 power counters en
 • 6 house cards

De house cards zijn voor de vier eerder genoemde houses en voor House Greyjoy en House Martell. Als je daarmee wilt spelen zul je wel eerst een Deluxe Expansion moeten aanschaffen.

Deluxe Expansions

Er zijn zes Deluxe Expansions, voor iedere house één. Deze uitbreidingen zijn bedoeld om je decks meer opties te geven. In de uitbreidingen voor House Greyjoy en House Martell vind je 60 nieuwe kaarten, in de overige uitbreidingen 55. Alle kaarten zitten er wel 3x in. Dat is handig omdat je in je deck ook drie kopietjes van dezelfde kaart mag hebben.

Houd er rekening mee dat een deck gemaakt met de Core Set en een Deluxe Expansion veel sterker is dan de standaard decks uit de Core Set. Als je vooral met z’n tweeën speelt is het daarom aan te raden om allebei een Deluxe Expansion aan te schaffen. 

De beschikbare Deluxe Expansions zijn:

 • Lords of Winter voor House Stark,
 • Lions of the Rock voor House Lannister,
 • Kings of the Storm voor House Baratheon,
 • Queen of Dragons voor House Targaryen,
 • Kings of the Sea voor House Greyjoy en
 • Princes of the Sun voor House Martell.

Naast extra kaarten vind je ook nieuwe spelvormen in de uitbreidingen: The Kingsmoot in Kings of the Sea en The Civil War in Princes of the Sun. Ook zijn toevoegingen op de spelregels: Shadow Cards in Kings of the Sea en Queen of Dragons. Tot slot zijn er twee decklists waarmee je direct aan de slag kunt in de uitbreidingen voor House Stark, Lannister, Baratheon en Targaryen.

Chapter Packs

Naast de Core Set en de zes Deluxe Expansions heb je ook nog Chapter Packs. Dit zijn kleine doosjes met 20 kaarten per stuk, en ook hierbij krijg je alle kaarten 3x. De Chapter Packs komen uit in Cycles van 6 Chapter Packs. Fantasy Flight Games brengt ongeveer iedere maand een nieuw Chapter Pack op de markt, wat dus neerkomt op twee Cycles per jaar.

Iedere Chapter Pack heeft een bepaald thema en is bedoeld om je decks meer diepgang te geven. Zo kun je complexe strategieën opzetten rond een bepaald thema. Dat komt er kort gezegd op neer dat je kaarten die elkaar sterker maken in één deck stopt om zo optimaal van het thema gebruik te maken. Dit zijn alle Cycles die op dit moment verkrijgbaar zijn:

 1. A Clash of Arms
 2. A Time of Ravens
 3. King’s Landing
 4. Defenders of the North
 5. Brotherhood without Banners
 6. Secrets of Old Town
 7. A Tale of Champions
 8. Beyond the Narrow Sea
 9. A Song of the Sea
 10. Kingsroad
 11. Conquest and Defiance

Af en toe worden er nieuwe spelmechanisme aan de Game of Thrones LCG toegevoegd, dit gebeurt dan via de Chapter Packs en de website van Fantasy Flight games. We streven ernaar om je ook via deze website op de hoogte te houden van deze aanpassingen. Dergelijke aanpassingen worden pas belangrijk als je meedoet aan toernooien. Zolang je alleen thuis speelt hoef je hier geen rekening mee te houden. Dat geld overigens voor alle regels, thuis ben jij de baas. Als een bepaalde regel je niet aanstaat kun je altijd afspreken om het anders te doen. 

Wat moet dat kosten?

Afhankelijk van de winkel betaal je ongeveer: €40,- voor een Core Set , €30,- voor een Deluxe Expansion en €15,- voor een Chapter Pack. Als je alles wilt aanschaffen ben je dus meer dan €1.000 euro kwijt, en daar komen de kosten voor nieuwe Chapter Packs dan nog bij. Maar je moet wel gek zijn als je alles in één keer aanschaft. Het is niet eens handig omdat je dan meer dan 1500 kaarten hebt en ga daar maar eens één deck van maken.

De meeste spelers spreiden hun aankopen daarom over een langere periode. Dat is nog leuker ook. Zo kun je bijvoorbeeld na een tijdje spelen, als je merkt dat één van je decks wel erg sterk is, wat nieuwe kaarten aanschaffen om de boel weer in evenwicht te brengen. 

Daarnaast is het natuurlijk ook niet nodig om alles aan te schaffen! Je kunt je prima vermaken met één Core Set. Als je het na een tijdje spelen zat raakt kun je altijd nog meer kaarten aanschaffen om het spel weer intersant te maken. 

Maar.. ik wil alles! Welke volgorde houd ik aan? 

Als je doel is om uiteindelijk alle kaarten te verkrijgen, dan is het aan te raden om te beginnen met een Core Set, gevolgd door de GreyJoy en Martell uitbreidingen. Je hebt dan al snel alle houses om mee te spelen. Daarna kun je voor de overige houses de Deluxe Expansions aanschaffen en vervolgens een tweede en derde Core Set.

Drie Core Sets? Jazeker. Je zult merken het handig is om van alle kaarten drie stuks te hebben. Zo kun je hetzelfde plot in drie verschillende decks gebruiken. Maar belangrijker: je kunt belangrijke kaarten twee of drie keer in één deck gebruiken. De kans is dan groter dat je die kaart drawt en je kunt belangrijke characters saven met een duplicate (zie de spelregels voor meer informatie). Dit is ook de reden waarom alle kaarten 3x in de Deluxe Expansions en Chapter Packs zitten.

Als laatste begin je aan de Chapter Packs. De volgorde kun je zelf bepalen. Kijk bijvoorbeeld welk thema je leuk lijkt en bepaal op basis daarvan welke Chapter Packs je aanschaft.

Je hoeft deze volgorde overigens niet aan te houden. Als je een toffe kaart uit een Chapter Pack eerder wilt hebben kun je die gewoon aanschaffen.

Goed om te weten

Meer informatie? In de toekomst zullen we de Cycles, en de losse Chapter Packs in detail bespreken, als het zover is zullen we deze pagina aanpassen en links toevoegen naar die informatie. We gaan ook een tweede ‘Wat is er verkrijgbaar?’ pagina maken, met daarop alle andere Game of Thrones LCG producten (zoals sleeves en deckboxes).

Meerdere versies. Fantasy Flight Games brengt soms nieuwe versies van dezelfde kaart uit. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende Jaime Lannister’s, Jon Snow’s en Theon Greyjoy’s. Deze versies hebben dan wel andere eigenschappen. Het is aan jou om te bepalen welke versie het beste in je deck past. 

Spoilers. Als je precies wilt weten welke kaarten er in de verschillende uitbreidingen zitten, kijk dan op Card Game DB. Je kunt daar ook decks van andere spelers bekijken of zelf decks maken.

5 gedachten over “Wat is er verkrijgbaar?

 1. Nemo

  Goeie informatie. Een goeie bron van informatie voor beginnende spelers is ook de series artikelen genaamd ‘First Tilt’ op bovengenoemde Card Game DB. Ook is er een forum thread speciaal gericht aan beginnende spelers (http://www.cardgamedb.com/forums/index.php?/topic/10210-the-comprehensive-new-player-thread-everything-you-need-to-know-to-start-playing-agot-lcg/)

  Verder zie ik hierboven de aanrading om vrij snel een 3e core set aan te schaffen. Een 2e set zou ik zeker aanraden om snel aan te schaffen, de 3e set is zeker handig, maar kaart diversiteit is op dat moment denk ik zelf belangrijker. Ik zou dus iets langer wachten met het aanschaffen van die 3e set. Eventueel kun je kaarten lenen voor toernooien van medespelers, of tijdens casual games spelen met of maar 2 kopieen of met proxys (handgeschreven of geprinte kaarten) spelen.

  Reageren
   1. Nemo

    Ook niet mijn supermooie bijna niet van echt te onderscheiden kleurenprints?
    Tuurlijk, voor toernooien niet geschikt, maar voor casual play… why not?

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.