Hoe sorteer jij je kaarten?

Ik heb verschillende manieren geprobeerd en doe nu het volgende: ik sorteer de kaarten in mappen op kaartnummer (van de cycles). Er passen op deze manier 2 cycles in 1 map. Verder heb ik op elke rij 3x dezelfde kaart. Zo kan ik makkelijk zien hoeveel ik van welke kaart beschikbaar heb.

Mijn oude systeem

Voorheen deed ik al mijn kaarten gesleeved in de map en dan per house gesleeved op kleur. Dit was een helse klus en koste me flink wat geld om al die sleeves te kopen. Het leek me wel handig want ik hoefde de kaarten alleen maar uit de map te halen om een deck mee te bouwen. Het probleem zat hem echter in de neutral kaarten die sleevde ik zwart 😛 en als ik out of house combinaties had.

Het systeem was als volgt.

 • Stark = Witte Sleeves
 • Greyjoy = Blauwe Sleeves
 • Baratheon = Groene Sleeves
 • Targaryen = Rode Sleeves
 • Lannister = Gele Sleeves
 • Martell = Oranje Sleeves
 • alle neutral of multihouse kaarten = Zwarte Sleeves
 • Plots = Paarse Sleeves

Dat zag er bijvoorbeeld zo uit:

Meer foto’s van mijn oude collectie vind je in deze Flickr Set.

Mijn nieuwe systeem

Daar ben ik vanaf gestapt. Ik beheer al mijn kaarten nog wel op deze manier maar ik sleeve ze niet meer voordat ze de map in gaan. Ik ben nog op zoek naar mappen die net zo groot zijn als degene die ik op het moment gebruik, maar waar ik zelf op de rug en voorkant een cover in kan doen zoals hier te zien is.

Ik ben hiervoor nog op zoek naar correcte mappen. Als iemand me daaraan kan helpen, laat het me weten. Verder doe ik per cycle dit soort blaadjes in de map en hier lijm ik de chapter pack doosjes (voorkant snij ik los) op. Met aan de achterkant het volgende blaadje. Dus als iemand tips heeft voor geschikte mappen of interesse heeft in 1 van de bestanden hoor ik dat graag. In het excel bestand heb ik nog aardig wat werk te doen om alle kaarten in te voeren als iemand interesse heeft om te helpen hoor ik ook dat graag.

Hoe ziet jullie collectie eruit?

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn collectie vinden, ik draaf misschien een beetje door maar ach. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie collecties. Hoe bewaar jij je kaarten? Wat vind jij het beste werken? Laat hieronder een reactie achter!

8 gedachten over “Hoe sorteer jij je kaarten?

 1. Randy van Vugt

  Heel mooi Erik!

  Ik heb zelf stapels per House… niet heel handig, zeker niet nu mijn collectie groter en groter word! Die mappen van jou zien er wel erg overzichtelijk uit. Misschien moet ik daar ook maar is naar gaan kijken..

  Ik denk niet dat veel mensen dit zullen overtreffen maar ik ben wel nieuwsgierig nu: Wie heeft zijn collectie nog mooier ingedeeld?

  Reageren
 2. Erik Steenhart Bericht auteur

  Ben erg benieuwd hoe ze het gaan overtreffen, kan ik misschien wel wat ideetjes van overnemen. Dus kom maar op 😀

  Reageren
 3. Nemo

  Ik heb zelf 3 dividers van karton in mijn originele dozen aangebracht. Hierdoor had ik tot eigenlijk de laatste cycle, genoeg ruimte voor al mijn kaarten in 2 dozen. Ik had in de 3 rijen dan weer dividers aangemaakt voor de huizen (2 per rij) en daar weer een onderverdeling in kaart type, waarna ik de kaarten op kosten en daarna op naam sorteer.

  Dit werkt voor mij erg goed. Het kost wat meer werk om een deck op te ruimen, maar kaarten terugvinden gaat echt supersnel.

  Ik heb onlangs een interessante kickstarter voorbij zien komen. En daar zit ik wel sterk over te twijfelen om te gaan bestellen (is inmiddels afgelopen). Is het zelfde principe als wat ik had, maar dan van hout uitgevoerd, zie de link (http://go7gaming.com/lgc-001-game-box-insert/).

  Reageren
  1. Erik Steenhart Bericht auteur

   Hey Nemo

   ik heb die Kickstarter ook gezien en ik heb zelf 3 van deze inserts thuis liggen maar ik vind dat toch niet zo fijn werken persoonlijk. Het elke keer moeten opschuiven van de dividers en daardoor ook kaarten van de ene doos in de andere moeten verplaatsen vind ik niet ideaal.

   Echter vind ik dit product ook van de zelfde kickstarter (http://go7gaming.com/ext-003-storage-chest/) wel interessant. Echter zullen de shipping kosten erg hoog zijn. En dat houd me een beetje tegen dit te bestellen.

   Reageren
 4. Nemo

  De shippingscosts voor de storage chest zijn blijkbaar zo hoog, dat ze niet eens aanbieden om buiten de US te versturen. Wat erg jammer is, maar wel begrijpelijk.
  Ben je inderdaad zo vaak de kaarten van doos naar doos aan het verplaatsen dan? Ik heb nu dus alles al in 2 dozen zitten, zal wel 3 dozen worden zeer binnenkort, maar past er niet gewoon 1 huis per rij? Dan valt het verschuiven toch ook wel mee?

  Reageren
 5. tombeskers

  Ik heb alles per huis in een map gestoken. 3 huizen per map. Neutral en multicolor en agenda’s en plots in een aparte map. Die 3 huizen per map gaat eigenlijk niet meer, ik moet een map extra hebben.
  Ik doe wel elke kaart gewoon allemaal in 1 vakje. Behalve de Crossroads en de fiefdoms, dat past niet. :-0 Daarvan heb ik er per soort gewoon teveel…

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.