Game of Thrones 101, De huizen van Westeros, deel 1: House Baratheon

Dit is het eerste artikel in een reeks bedoeld voor nieuwe spelers. In deze reeks zal ik meerdere aspecten van het spel gaan uitleggen, en per artikel 1 onderwerp aansnijden. De basics zijn te vinden hier. Daar worden door middel van video’s uitgelegd hoe het spel in de basis werkt.

Een huis voor iedereen!

In dit eerste artikelen gaan we het hebben over de grote huizen van Westeros, en wat de sterktes en zwaktes zijn van die huizen. Laten we zonder verdere vertraging beginnen:

House Baratheon:

100px-House_Baratheon

Vigilant:

Elk huis heeft zijn eigen keyword, en die van de Baratheons is vigilant. Elke keer als je een challenge wint als de aanvaller dan gaan alle characters met dit keyword weer staan. Dat betekend dat de characters met dit keyword vaak meerdere keren gebruikt kunnen worden om aan te vallen, en daarna ook nog eens minimaal 1 keer kunnen verdedigen!

Thema’s:

Elk huis heeft een aantal thema’s, en de Baratheons zijn geen uitzondering hierop. De Baratheons worden beschouwd als de ECHTE adel van Westeros, en dat zie je ook terug in de hoeveelheid lords en lady’s kaarten die ze hebben. Daarnaast beschikken ze ook over veel ridders, die niet alleen thematisch leuk zijn, maar ook nog eens erg goed zijn om een deck omheen te bouwen met bijvoorbeeld als agenda The Knights of the Realm. En als laatste thema beschikken zo ook nog over de Asshai’s.

Sterke punten:

Toen het kaartspel net uit was werd huis Baratheon echt beschouwd als huis zeer geschikt voor een rushdeck. Een rushdeck probeert zo snel mogelijk 15 power te verkrijgen, en de Baratheons zijn daar erg goed in. Mede dankzij het feit dat er vele renown characters zijn die een power krijgen als ze meedoen in een challenge en die winnen. Dit wordt door sommige kaarten nog eens vergroot. Kijk maar eens bijvoorbeeld naar Robert Baratheon uit de core set.

RB core

Elke keer dat hij een power claimt voor renown, dan claimt hij er 1 extra! Zo heeft huis Baratheon nog meer characters en andere kaarten die extra power kunnen claimen. In de laatste cycle hebben ze nog wat extra wapens gekregen om het proces te versnellen. De meest in het oog springende kaart is dan wel de agenda A Noble Cause. Game-of-Thrones-Forgotten-Fellowship-a-noble-cause

Deze agenda geeft ALLE 2 of meer kostende Baratheon characters de keyword renown. Je pakt wel 1 kaart minder dan normaal in je draw step. Dit is DE agenda voor rush in mijn ogen! Naast alle wapens die ze hebben voor rush, hebben ze ook een aantal kaarten die ze een control element geven. Vooral de shadow kaarten en de Asshai’s doen dit. En het laatste sterke punt van de Baratheon’s is recursion. Recursion is een manier om kaarten uit de discard of dead pile te halen en rechtstreeks op het veld te leggen of weer in de hand te nemen. Voorbeelden van kaarten die dit doen zijn bijvoorbeeld Dale Seaworth en Maester Cressen (de versie uit A Hidden Agenda). Deze kaarten halen andere kaarten weer uit de discard pile naar je hand.

med_dale-seaworth-atott med_maester-cressen-aha

De event kaart See who is Stronger legt de kaart gelijk weer in het veld als het wel voldoet aan de eisen.

med_gallery_65_255343

Tot zo ver de sterke punten van dit huis.

Zwakke punten:

Huis Baratheon is op zich een heel evenwichtig huis, met weining echt zwakke punten. Je hebt recursion, goede verdeling in de icons, en veel renown. Hun grootste zwakte was altijd draw en intrigue challenges. Voor draw moet je vooral kijken naar neutral antwoorden of naar kaarten als Fury.

Topkaarten:

Hieronder heb ik een aantal plaatjes gezet met topkaarten van house Baratheon. med_gallery_1_4_40569 med_stannis-baratheon-vmmed_the-laughing-storm melisandres-scheme-rotk

Sample deck: Baratheon Holy Cause

Dit is een voorbeeld van een Baratheon holy Cause deck dat Holy characters combineert met de agenda A Noble Cause. Hierdoor krijgen alle Baratheon characters van kosten 2 of meer renown. Door plots te gebruiken zoals the power of faith hoeven je characters niet te kneelen om aan te vallen. Dit is een puur rushdeck en probeert in beurt 1 of 2 te winnen, doet dat het niet dan zal de negatieve kant van de agenda een te groot nadeel op gaan leveren voor jou als speler.

House (1)
House Baratheon (Core) x1

Agenda (1)
A Noble Cause (FF) x1

Character (39)
River Runner (TGF) x3
Brienne of Tarth (PotS) x3
Alester Florent (TBG) x1
Acolyte of the Flame (TWH) x3
Priestess of the Pyre (ASoS) x1
Selyse Baratheon (Core) x1
Shireen Baratheon (FtC) x1
Zealot of the Light (BtW) x3
Dragonstone Convert (APS) x3
Intolerant Priest (RoR) x3
Bearer of the Light (KotStorm) x3
Old Red Priest (Core) x3
Edric Storm (Core) x3
Brightwater Man-at-Arms (FF) x3
Dale Seaworth (AToTT) x1
Asshai Initiate (KotStorm) x1
Melisandre (TK) x3

Location (13)
Aegon’s Garden (Core) x2
Narrow Sea (Core) x3
Seat of Power (WotN) x3
Oakenshield Port (TPoL) x1
Street of Sisters (Core) x1
Street of Steel (Core) x1
Shadowblack Lane (Core) x1
River Row (QoD) x1

Event (8)
The Battle at the Wall (EB) x3
King Robert’s Debt (OSaS) x3
Ours is the Fury (TPoL) x2

Plot (7)
The Power of Faith (KotStorm) x2
Forgotten Plans (KotStorm) x1
The Art of Seduction (LotR) x1
Melisandre’s Scheme (RotK) x1
Winter Festival (WotN) x1
Counting Favors (Core) x1

Dit was het voor deze keer! Volgende keer gaan we naar de Greyjoy’s kijken.

Tot dan!!

Dit bericht werd geplaatst in Tips op door . 1 reactie.

Over Remko Looten

Mijn naam is Remko Looten, en ik ben verslaafd.........verslaafd aan spellen! Ik speel eigenlijk van alles, bordspellen, computerspellen, en ook cardgames. Sinds april 2013 ben ik bezig met Game of Thrones LCG, en in november dat jaar naar de Europese kampioenschappen geweest. Stahleck 2013 joust: 77e Stahleck 2013 Melee: 19e

Een gedachte over “Game of Thrones 101, De huizen van Westeros, deel 1: House Baratheon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.